JIHAD FI SABILILLAH>>

ASSALAMUALAIKUM.>..>

roda.gif

a>AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM

Free Web Layouts

 
27099812_m.gif

[3] Dan Dialah yang menjadikan bumi terbentang luas dan menjadikan padanya gunung-ganang (terdiri kukuh) serta sungai-sungai (yang mengalir) dan dari tiap-tiap jenis buah-buahan, Dia jadikan padanya pasangan: Dua-dua. Dia juga melindungi siang dengan malam silih berganti. Sesungguhnya semuanya itu mengandungi tanda-tanda kekuasaan Allah bagi kaum yang (mahu) berfikir.

 

 

 

futuwwah.jpg

henshinblack1ay.gif

164] Sesungguhnya pada kejadian langit dan bumi dan (pada) pertukaran malam dan siang dan (pada) kapal-kapal yang belayar di laut dengan membawa benda-benda yang bermanfaat kepada manusia; demikian juga (pada) air hujan yang Allah turunkan dari langit lalu Allah hidupkan dengannya tumbuh-tumbuhan di bumi sesudah matinya, serta Dia biakkan padanya dari berbagai-bagai jenis binatang; demikian juga (pada) peredaran angin dan awan yang tunduk (kepada kuasa Allah) terapung-apung di antara langit dengan bumi; sesungguhnya (pada semuanya itu) ada tanda-tanda (yang membuktikan keesaan Allah kekuasaanNya, kebijaksanaanNya dan keluasan rahmatNya) bagi kaum yang (mahu) menggunakan akal fikiran.

 

untuk berbual dan berkongsi ilmu sila tekan ini

Hadis Abu Hurairah r.a katanya:
Rasulullah s.a.w. bersabda: Allah akan memberi jaminan kepada orang-orang yang keluar (berjuang) di jalan-Nya. Sesungguhnya orang yang keluar untuk berjihad hanya kerana iman dan ikhlas kepada Allah, maka Allahlah yang akan memberi jaminan untuk memasukkannya ke dalam Syurga

Nombor Hadis Dalam Sahih Muslim [Dalam Bahasa Arab sahaja]: 3484

antum dijemput ke ruang forum ana

Free Message
              Forum from Bravenet.com Free Message Forums from Bravenet.com


selamat datang.....dari afifulhadi

120903a.gif

[14] Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya) dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun; (dengan yang demikian) bersyukurlah kepadaKu dan kepada kedua ibubapamu; dan (ingatlah), kepada Akulah jua tempat kembali (untuk menerima balasan).

[15] Dan jika mereka berdua mendesakmu supaya engkau mempersekutukan denganKu sesuatu yang engkau dengan fikiran sihatmu tidak mengetahui sungguh adanya maka janganlah engkau taat kepada mereka dan bergaullah dengan mereka di dunia dengan cara yang baik dan turutlah jalan orang-orang yang rujuk kembali kepadaKu (dengan tauhid dan amal-amal yang soleh). Kemudian kepada Akulah tempat kembali

click here to download file

Homepej Saya Klik di sini untuk masuk ke LAMAN RAHSIA!

http://www.myspace.com/afif_joedaboom

http://www.freewebs.com/afif_daboom/

http://hadidaboom.blogspot.com/

http://afifulhadi.blogspot.com/

http://afif_flash

https://afifulhadi.tripod.com/abidallah/

click here to download file


kitaro

powered by lycos
SEARCH:Tripod The Web

  

Email address:
Full name:
Comment:
  

Lycos MP3 Search

Artist or Song Name:

alfath03wallpaper.jpg